Dit recept had ik ook ingestuurd voor een wedstrijd van de Albert Heijn en het heeft een plekje gekregen op de site! Het is daar ook in pdf-vorm te downloaden.
De foto bij dit recept is door de fotografen van Albert Heijn gemaakt (ziet er goed uit!).
AH zegt over mijn recept:
'Malse visfilet met een bijzonder smakelijke en eenvoudige marinade in een krokant deegjasje. Heel smakelijk met de knapperige groenten.'
Oosterse visstrudel
Eigen recept, 4 personen
Ingrediënten:
- 2 el oestersaus
- 2 el ketjap manis
- 2 tl sesamolie
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl laos
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl sambal oelek
- 8 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid)
- 3 el zonnebloemolie
- 4 bosuitjes (in ringetjes)
- 4 AH puur&eerlijk pangasiusfilets (ASC gecertificeerd)
- 1 el sesamzaad
- 200 g broccoli (in roosjes)
- 200 g sugarsnaps
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 250 g champignons (in kwarten)
- ½ pot atjar tjampoer (330 g, uitgelekt)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng voor de marinade de oestersaus, ketjap, 1 tl sesamolie, de gemalen koriander, laos, gemberpoeder en sambal.
- Leg een vel filodeeg op het werkblad en bestrijk dun met olie. Leg er een tweede vel op. Leg ¼ van
de bosui op het deeg. Leg er een pangasiusfilet op en bestrijk met ¼ van de marinade. Bestrijk de
deegrand dun met olie en vouw de vis als een pakketje dicht. Maak op dezelfde manier nog 3 pakketjes.
- Leg de visstrudels op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met de rest van de sesamolie en bestrooi met het sesamzaad.
- Bak de strudels in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. gaar, goudbruin en knapperig.
Kook ondertussen de broccoli in 6 min. beetgaar. Voeg na 3 min. de sugarsnaps toe. Verhit in een wok de rest van de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de champignons 2 min. mee. Schep de broccoli, sugarsnaps en atjar tjampoer erdoor en verwarm nog 1 min. Voeg peper en eventueel zout of een beetje extra ketjap naar smaak toe.
- Verdeel de groenten over 4 borden. Leg er de visstrudels op.
Tip:
Serveer er witte rijst en cassavekroepoek bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten