Zelf ben ik eigenlijk niet zo van het versieren. Maar hier heb ik een recept wat wel heel leuk kan worden als je er een beetje tijd aan geeft. Of je geeft het werk uit handen aan bijvoorbeeld je (buur)kind(eren).
Heerlijk om leuke figuurtjes te maken in verschillende kleurtjes die je naderhand ook meteen kan opeten!
Dit recept is heel simpel, maar heeft een leuk resultaat. Leuk op de paastafel! En je kan het zo creatief als je zelf wilt.
Ik heb advocaat gebruikt in dit recept, maar als je het aan kinderen serveert (of niet van advocaat houdt) kun je dit ook vervangen door jam.
Paastuintjes
Voor 4 stuks
Ingrediënten:
- 2 holle chocolade-eieren
- 1 plak (roomboter)cake (kant-en-klaar is prima, zelfgemaakt kan ook)
- 2 tl advocaat
- gekleurde marsepein (groen en andere kleurtjes naar keuze) en evt. eetbare decoratie.
Bereidingswijze:
- Maak een mes heet onder de kraan en snijd de chocolade-eieren over de naad doormidden.
- Verkruimel de plak cake in een kommetje en roer de advocaat erdoor.
- Bestrooi je werkblad met wat poedersuiker. Kneed een stukje van de groene marsepein en rol uit tot een dunne lap van ca. 2 mm dik. Snijd met behulp van de halve chocolade-eieren 4 eivormen uit de groene marsepein, dit worden de 'grasmatjes'.
- Vul elk half chocolade-ei met 1/4 van het cake-mengsel. Leg een 'grasmatje' groene marsepein erop en druk voorzichtig een beetje aan in het midden en aan de randjes.
- Versier elk ei naar keuze. Je kan beestjes en bloemetjes maken van marsepein, maar je kan ook kant-en-klare figuurtjes gebruiken.
Doet me denken aan die jelly-paaseieren, weet je nog? ;) Dit ziet er een stuk lekkerder uit!
BeantwoordenVerwijderenJa, warme jelly in een chocoladepaasei was toch iets minder een succes XD
VerwijderenMooi gemaakt! Ik ben te laat voor dit jaar, maar volgend jaar weet ik jouw blog ook te vinden :)
BeantwoordenVerwijderen