dinsdag 1 april 2014

Fluffy pancakes

De vorige keer hebben we samen melktert gebakken. Kijk eens wat ik vanmiddag met mijn vriendin heb gemaakt:


Zoals ze eruit zien, zo smaakten ze ook (tenminste; als je het met mij eens bent dat ze er lekker uitzien)!
Een zelfgeïmproviseerd recept met een smakelijk resultaat! Perfect als ontbijtje of als lunch. Maar als avondeten of toetje kan natuurlijk ook als je daar zin in hebt, hihi ;). De hoeveelheid moet dan wel even aangepast worden denk ik.

En hieronder dan het recept voor deze kleine luchtige pannenkoekjes. Dit recept geeft ongeveer 9 pannenkoekjes.

Fluffy pancakes
(voor 2-3 personen)

Ingrediënten:
- 2 eieren
- 150 gr bloem
- 200 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout

Bereidingswijze:
- Scheidt de eieren. Klop de eiwitten stijf in een kom en zet even opzij.
- Mix de dooiers met de bloem, bakpoeder, zout en melk tot een glad beslag.
- Spatel de eiwitten door het beslag.
- Verhit een grote koekenpan met wat olie. Schep beslag in de pan (in een grote pan, passen er wel drie tegelijk in), verdeel het een beetje met de achterkant van je opscheplepel zodat je mooie ronde pannenkoekjes krijgt.
- Draai de pannenkoekjes om als de bovenkant een beetje droger begint te worden en zich luchtbelletjes vertonen of gewoon wanneer de onderkant mooi goudbruin is. Enkele minuten per kant.
- Bak zo al het beslag op.

Eet de pannenkoekjes bijvoorbeeld met stroop, honing, jam, (kaneel)suiker, of slagroom en vers fruit... Of op elk pannenkoekje iets anders. Net waar je zin in hebt ^-^.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten