Deze koekjes zijn prima om uit te delen, maar natuurlijk ook lekker genoeg om zelf op te eten :P.
Stroopkoekjes
(ca. 16-18 stuks)
Ingrediënten:
- 100 gr boter
- 100 gr rietsuiker
- 1 eidooier
- 220 gr bloem
- snufje zout
- 1/2 tl kaneel
- 40 gr melk
- 150 gr keukenstroop
- 30 gr bruine basterdsuiker
- 60 gr roomboter
- snufje zout
Bereidingswijze:
- Mix de boter met de suiker.
- Voeg de eidooier toe en mix erdoor.
- Meng de bloem met het zout en kaneel en mix dit door het boter/ei-mengsel tot een kruimeling geheel.
- Voeg de melk toe en kneed tot een deegbal.
- Laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC graden.
- Rol het deeg uit tot een grote dunne lap. Steek rondjes uit met een diameter van ongeveer 5 cm.
Ik kreeg er ongeveer 35 koekjes uit.
- Leg de rondjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kerf met een mesje een ruitjespatroon in het deeg.
- Bak de koekjes in 11-12 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
- Doe voor de stroop de keukenstroop met de basterdsuiker in een pannetje en laat op laag vuur smelten.
- Doe het zout erbij.
- Haal de pan van het vuur af en meng onder voortdurend roeren de boter in blokjes erdoor.
- Doe ongeveer 1 tl stroop op (de niet-gekerfde kant van) een koekje. Plak een ander koekje erbovenop. Herhaal tot al je koekjes op zijn.
- Leg de stroopkoekjes een uurtje in de koelkast om de stroop hard te laten worden.
ze smaken verrassend lekker :)
BeantwoordenVerwijderenGedeeld op FB.