zondag 1 juni 2014

Appeltaart-pizza

Nou niet meteen hard wegrennen om de titel!
Pannenkoeken kan je eten met stroop, suiker, appel, jam, een combinatie van deze of andere ingrediƫnten, oftewel; zoet belegd.
Maar je kan pannenkoeken ook eten met bijvoorbeeld kaas of spek!
Waarom zou je een pizza dan ook niet zowel zoet als hartig kunnen maken?
Eigenlijk zijn pannenkoeken en pizza's vergelijkbaar, beide hebben ze een op deeg gebaseerde 'bodem'.

Het pizzadeeg is eigenlijk neutraal van smaak (als je er tenminste geen knoflook ofzo doorheen doet).
Ik heb er (versgemaakte) vanillepudding opgedaan (ipv tomatensaus) en belegd met gesuikerde en 'kaneel-de' appeltjes, rozijntjes en amandelschaafsel.
De bodem bakte ik 'droog' ongeveer twee minuten op de pizzasteen, vervolgens de toppings erop en nog een paar minuten in de oven afbakken.

Het smaakte prima! :) Eigenlijk is het gewoon een zoet broodje wat je aan het eten bent. :P



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen