dinsdag 27 maart 2012

Paprika/gember-salade

Een felgekleurde lichtpittige salade om je bord mee op te vrolijken! Knalgeel met wat rood, en wat groen door de bosui. De smaken zijn in balans. 
Deze salade past prima bij een hoofdgerecht met rijst, groente en bijvoorbeeld kip.
De tomaatjes die ik in het recept heb gebruikt zijn snoeptomaatjes, deze zijn iets langwerpiger van vorm dan kerstomaatjes. Ze zijn ook wat steviger en bevatten minder water. Zo heb ik meer smaak van het vruchtvlees en minder 'sap' van het tomaatje.

Paprika/gember-salade
Bijgerecht, 4 personen

Ingrediƫnten
- 1 gele paprika
- 1 bosui
- 2 bolletjes stemgember
- 1/4 rode chilipeper
- 4 snoeptomaatjes of kerstomaatjes
- zeezout
- snufje kurkuma
- 1 el atjar tjampoer


Bereiding
Ontdoe de paprika van de zaden en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in smalle ringetjes. Snijd de bolletjes gember in dunne plakjes, vervolgens in smalle reepjes en deze vervolgens in kleine blokjes. Ontdoe de chilipeper van de zaden en snijd in smalle reepjes, en ook deze weer in kleine blokjes.
Halveer de tomaatjes 2x in de lengte en snijd ze ook in kleine stukjes.
Doe al deze ingredienten bij elkaar in een bak, voeg zeezout en een snufje kurkuma toe en de atjar. Roer door elkaar.

Je kan deze salade makkelijk vantevoren maken en afgesloten in de koelkast bewaren tot gebruik.
Voeg naar smaak eventueel wat meer chili toe om het wat pittiger te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen