dinsdag 5 maart 2013

Review: Just Nuts-repen

Product-review van Just Nuts-repen.

Wat is het?
Just Nuts is een merk dat 'bars' en 'packs' verkoopt. De ingrediënten die ze hiervoor gebruiken zijn pure biologische en Fairtrade granen, noten en (gedroogd) fruit. Zonder toegevoegde suikers, is te lezen op hun website. De 'packs' zijn doosjes waar 30 gram noten en 30 gram gedroogd fruit in zit. De 'bars' zijn dus mueslirepen van granen, noten en gedroogd fruit.
De repen die in deze review worden uitgelicht zijn dus verantwoorde en gezonde tussendoortjes.
Een reepje is circa 9 x 3 cm groot en weegt 40 gram.
Op de website staan nu de smaken appel/kaneel, kokos en cranberry van de repen.
Ik heb drie andere smaken gereviewed, namelijk dadel/walnoot, ananas/cashew en mango/paranoot.

Ingrediënten:

Date&Walnut: Dadels (35%), haver (33%), bruine rijststroop (21%), walnoten (9%), zonnebloemolie (2%)
Pineapple&Cashew: Zongedroogde ananas (37%), haver (20%), bruine rijststroop (18%), cashewnoten (9%), appelsap (7%), gerstvlokken (gerst en mout) (6%), zonnebloemolie (3%)
Mango&Paranut: Gedroogde mango (32,5%), bruine rijststroop (22%), haver (20%), gerstvlokken (gerst en mout) (10%), appelsap (9%), paranoten (6%), water (0,5%)
(Allen van biologische teelt.)
Kan sporen bevatten van gluten, melk, soja, sesam en andere noten.

De drie geteste repen. Uitgepakt zie je de dadel/walnoot-reep.
Voedingswaarde per 100 gr:
Date&Walnut:
Energie: 1528 Kj/ 364 Kcal,
Vet: 9,8g,
Koolhydraten: 65,8g,
Eiwit: 6,1g
Pineapple&Cashew:
Energie: 1528 Kj/ 365 Kcal,
Vet: 8,7g,
Koolhydraten: 68,7g,
Eiwit: 5,4g
Mango&Paranut:
Energie: 1488 Kj/ 353 Kcal,
Vet: 6,4g,
Koolhydraten: 73,0g,
Eiwit: 4,8g

Waar te koop?
Te koop via hun website, en o.a. bij de biologische winkel en Simon Lévelt. Zie voor andere verkooppunten de website.
De reepjes kosten €1,25 per stuk.

Hoe smaakt het?
De repen hebben een zachte structuur. Qua uiterlijk en structuur lijken ze een beetje op de banaan/amandelreep die ik getest heb. Deze repen van JustNuts neigen niet naar 'klef', wat de banaan/amandelreep wel deed. De reepjes zijn niet plakkerig aan je handen en ook niet aan je tanden, want het eten wel prettig maakt.
Als je een hap neemt van de dadel/walnoot-reep proef je meteen de dadels. De smaak van de walnoten vind je meer terug in de nasmaak. Er zitten wat grovere stukjes walnoot in, wat de structuur van de reep ten goede komt (dan is het niet 'alleen maar zacht').
De ananas/cashew-reep is (logisch) wat lichter en geler van kleur dan de dadel/walnoot-reep. De reep heeft niet zo'n sterke geur, maar als je er in bijt proef je direct de ananas. Deze reep is iets smeuiiger dan de dadel/walnoot. Ook in deze reep zitten wat grovere stukjes noot, maar over het algemeen blijft de ananassmaak de boventoon voeren. Zoet en een tikje zurig wat je wel verwacht bij ananas.
De mango/paranootreep is in vergelijking wat donkerder van kleur en ook wat onregelmatiger; je ziet duidelijker de verschillende ingrediën in de reep, maar het ziet er eigenlijk wel aantrekkelijk uit. Deze reep heeft wel de sterkste geur; een diep zoetig aroma. Deze reep is de stevigste/meest compacte van de drie. De smaak doet bij mij niet meteen denken aan mango (wat bij de dadel en ananas wel zo was). In deze reep zitten niet echt grovere stukjes noot. Persoonlijk vind ik deze smaakvariant net iets te zoet/sterk van smaak.

Wat vind ik ervan?
Wat me aanspreekt aan de repen zijn de pure ingrediënten die gebruikt worden. Geen onnodige toevoegingen en daarmee ook geen vreemde bijsmaakjes. Als ik deze repen vergelijk met de banaan/amandelreep die ik eerder reviewde, bevallen deze me eigenlijk meer. Deze tussendoortjes van JustNuts hebben een prettigere structuur en de smaak is beter.
De repen zijn lekker en de smaken zijn in balans. Je krijgt precies wat je verwacht als je de naam van de reep en de ingrediënten leest. En dat is -in mijn ogen- ook zoals het hoort bij een product.
Ik ben na het proeven van deze repen ook wel benieuwd geworden naar de smaken die ze nu op hun website hebben staan!
De verpakking van de repen is daarbij ook best vrolijk en bevat ook weetjes over de ingrediënten van de reep (en verschilt dus per smaak).
Het zijn prima tussendoortjes die ook wel passen bij een gezonde leefstijl. De repen zijn afzonderlijk verpakt en dus makkelijk mee te nemen in je tas.

1 opmerking:

  1. Wat grappig dat de Simon Levelt ook die repen verkoopt! De volgende keer dat ik daarheen ga zal ik eens naar de niet-thee-dingen gaan kijken XD Ben benieuwd wat ze dan nog meer hebben liggen.

    BeantwoordenVerwijderen