donderdag 28 februari 2013

Choci-blocks

Een recept voor een experimenteel gebakje met chocolade op een cakelaagje dat opvallend goed uitpakte! De cakelaag is fris van smaak, wat maakt dat dit zoete hapje niet 'zwaar op de maag' valt (zoals brownies). Het is getest en bewezen door een onafhankelijk klein testgroepje. ;)
Deze 'choci-blocks' vielen heel goed in de smaak, ze waren heeel snel op!
De naam is overigens afgeleid van de ingrediënten 'chocolade' en 'citroen', en de blokjes-vorm waarin ik mijn baksel had gepresenteerd.
 

Choci-blocks
Eigen recept, ca. 25 blokjes
 
Ingredienten:
- 160 gr melkchocolade
- 140 gr pure chocolade
- 100 gr boter
- 50 gr gezouten roomboter
- 4 eieren
- 50 gr boter
- 100 gr kristalsuiker
- 150 gr bloem
- citroen-aroma

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
-  Smelt de chocolade met de 100 gram boter en 50 gram roomboter au bain marie. Zet opzij en laat een beetje afkoelen.
- Mix in een kom de overige 50 gram boter romig. Voeg de suiker toe en mix weer.
- Voeg als laatste de bloem en het citroen-aroma toe. Mix tot een samenhangend deeg.
- Vet een vorm (ca. 20x20 cm) in en bekleed met bakpapier. Druk het deeg plat in de vorm en bak 5 minuten in de oven op 180 graden.
- Klop één voor één de eieren met een garde door de gesmolten chocolade.
- Giet het chocolademengsel op de cakebodem. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C en bak de choci-blocks nog 20-25 minuten tot ze gaar zijn.
- Laat afkoelen op een rooster, haal het gebak uit de vorm en snijd het in blokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen