woensdag 3 juli 2013

Rozijnenbroodpudding

Mijn moeder kwam doordeweeks op een gegeven moment thuis met een zak vol overige krentenbollen.
Deze waren al opgesneden en besmeerd met boter, dus ze konden niet zo lang bewaard worden.
Maar het was best een hoeveelheid en dat ging dus ook niet supersnel op.

Ik besloot van de overige krentenbollen broodpudding te maken. Een van de manieren om oud brood op te maken! Van sneetjes brood kun je bijvoorbeeld perfect wentelteefjes maken. En overige sneetjes stokbrood (of oude pistoletjes) zijn prima om crostini's te maken.
Nu gebruikte ik dus oude krentenbollen om broodpudding te maken. Maar je kan ook gewoon brood gebruiken, of brioche, of rozijnenbrood, of croissantjes... Alles is mogelijk.
Denk ook aan smaakcombinaties. Ik had zelf ook wat kaneel door het beslag heengedaan. Chocolade kan ook, of fruit zoals banaan en appel.

Dit was de eerste keer dat ik broodpudding ging maken. Het principe is heel simpel; je klopt eieren en melk/room met suiker, en dit mengsel giet je over het (in stukjes gesneden) brood heen in een (cake)vorm.
Je bakt het geheel in de oven tot een prikker er schoon uitkomt.

Deze rozijnenbroodpudding verdiend misschien geen schoonheidsprijs qua uiterlijk, maar hij smaakte wel erg goed en was snel op! Het was namelijk meteen een populair toetje; warm geserveerd met slagroom!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen