maandag 8 juli 2013

Propedeusecakes

Mijn zusje en haar vriend hadden te horen gekregen dat ze hun propedeusejaar gehaald hadden en over mochten naar het tweede jaar van hun studie. Een feestelijke gebeurtenis, vooral omdat ze de laatste maanden erg op hun tenen hebben gelopen en lange nachten hebben doorgehaald om de laatste opdrachten op tijd af te krijgen en zo de benodigde studiepunten binnen te halen.

Dus als cadeautje bakte ik cakes voor ze! Allebei een andere.
Voor mijn zusje bakte ik een cake met drie laagjes; vanille, koffie en chocolade. Geïnspireerd op haar favoriete toetje; tiramisu!
De cake van haar vriend werd iets heel anders. Het grootste verschil was dat deze cake dus geen zuivel of suiker bevatte. Het was een cake geworden met de smaken banaan en citroen met rozijntjes.


Dit bleek echt mijn bestgelukte suikervrije cake tot nu toe te zijn. Hij was luchtig en niet droog en kruimelig, maar een cakestructuur vergelijkbaar met een 'normale' cake. Hij had de cake ook aan zijn ouders laten proeven (of ze hadden zichzelf aan een stukje geholpen, ik weet het niet meer precies ;P), en die vonden hem ook heel lekker.





1 opmerking: