Het weer staat er ook echt naar om een cake te bakken. Het ene moment valt er regen met bakken uit de lucht, het volgende moment schijnt de zon weer.
Ik heb het recept voor jullie opgeschreven zodat jullie ook de keuken kunnen vullen met heerlijke geuren en er daarna van kunnen genieten van deze zachte cake met een kopje thee erbij.
Bananencake
Ingrediënten:
- ± 400 gr banaan (3 stuks)
- 3 eieren (à 50 gram)
- 40 gr (zonnebloem) olie
- 80 gr rietsuiker
- 1 tl kaneel
- snufje gemberpoeder
- 1 appel in blokjes (± 100 gr)
- 1 tl citroensap
- 50 gr rozijnen
- 70 gr havermout
- 250 gr bloem
- 10 gr baking soda
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet een bakblik (30 cm) in en bebloem.
- Prak de bananen in een kom.
- Doe de eieren en olie erbij en kmix het geheel goed met een vork.
- Roer ook de suiker, specerijen en appelblokjes erdoor.
- Zeef de bloem met de baking soda en voeg deze met de havermout toe aan het bananenmengsel.
- Spatel alles door elkaar met zo min mogelijk slagen, maar wel tot alle bloem gemengd is.
- Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake in het midden van de oven goudbruin en gaar (controleer even met een satéprikker) in ca. 45 minuten.
Eet smakelijk!
Een heerlijke cake-variant.
BeantwoordenVerwijderenHet uitproberen waard :D
Ik heb 'm ook geproefd - erg lekker \(^o^)/
BeantwoordenVerwijderenHeerlijke cake! De appel erin doet het ook erg goed :)
BeantwoordenVerwijderenVan mij mag je vaker recepten delen tijdens college :P