donderdag 24 december 2015

Vrolijk kerstfeest!

Hoi iedereen,

Het is al weer even geleden sinds de laatste post maar bij deze wens ik jullie hele fijne kerstdagen en ook alvast een gelukkig nieuwjaar!

Kerstdiners houden we bij ons thuis eigenlijk meestal alleen op 1e (soms ook 2e) kerstdag. Maar dit jaar ook een keertje op kerstavond. Eenvoudig, makkelijk vooraf te bereiden (dus weinig stress), maar wèl lekker! :)
Het kwam omdat tijdens het boodschappen doen, er een paar vleestomaten zo mooi in het oog sprongen, dat ik ze eigenlijk niet kon laten liggen. Deze grote tomaten lenen zich uitstekend voor voorgerechten; uithollen en vullen! Maar ik had mijn kerstmenu's al bedacht en die tomaten konden er eigenlijk niet meer tussen... Maar er was sowieso nog ruimte op de 24e bij het avondeten (wat ik overigens ook nog niet bedacht had op dat moment). De tomaten gingen dus toch maar mee in het karretje, ook al wist ik nog niet wat ik er dan precies mee zou gaan doen.
Dus zo werd het vanavond ook een wat uitgebreider diner dan anders.

Vooraf gevulde tomaat met komkommer/courgette-soep en spekjes.

Als hoofdgerecht zuurkool-ovenschotel à la Marloes. 
(Ik had voor de aardappelpuree toevallig roseval-aardappelen. Deze hebben een rode schil, maar ook aan de binnenkant hebben ze een roze rozetje. Hoe leuk is dat om eens chipjes van te maken!!)

En als dessert amandelgriesmeelpudding met mandarijn en bigarreaux, 
met de beste wensen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten