donderdag 31 december 2015

Oud & Nieuw

De jaarwisseling staat bij ons thuis traditiegetrouw in het teken van oliebollen bakken op oudejaarsdag. We zetten altijd de tafel vol met verschillende smaken. Naast de 'gewone' smaken zoals naturel-oliebollen, rozijnenoliebollen, of bollen met appel (dit jaar waren de appelbollen met kaneel en citroen) of banaan, bedenk ik ook elk jaar een nieuwe smaak oliebol erbij om uit te proberen. Zo heb ik een keer gember/sukade-oliebollen gemaakt en die bevielen zo goed dat die een paar jaar in het 'vaste' assortiment erbij zijn gekomen. Dit jaar had ik zelfs twee nieuwe smaken erbij! Stoofpeertjes-oliebollen (met zelfgemaakte stoofpeertjes uiteraard) en bosbessen-oliebollen.
De bosbessenbollen smaakten echt ongelooflijk naar verse bosbessen! Toch was dit waarschijnlijk de laatste keer dat we ze hebben gemaakt, want de frituurpan werd er heel snel heel vuil door.


Ik heb ook natuurlijk weer lactosevrije oliebollen gemaakt. Al snel stonden er dus 10 bakken met verschillende smaken beslag te rijzen op tafel. Alleen het beslag rees sneller dan dat we de bollen konden bakken! Dus we moesten soms halverwege even van beslagkom wisselen om te voorkomen dat de boel zou overstromen. :) Op het einde hebben we ook nog wat beignets gemaakt.
Zussen die langs kwamen mochten natuurlijk oliebollen meenemen voor hun eigen nieuwjaars feestje.


Nu de uitdaging voor het einde van 2016: Welke nieuwe smaak oliebol komt er bij?
Mocht je nog originele ideƫen hebben, laat ze vooral weten :D.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten