zondag 26 maart 2017

Sprookjesachtig lekkere Brownies

Ik heb variaties gemaakt op brownies: brownamico's, zoete aardappelbrownies.... Maar een recept voor klassieke 'naturel' brownies, die had ik nog niet! Tot vandaag in ieder geval, want ik heb nu dat gat in mijn receptenrepertoire opgevuld!

Ik kwam er op omdat mijn zus een linkje doorgestuurd kreeg van een recept voor cheesecakebrownies. Het eerste 'ingrediënt' was echter 'koop een pakje brownie-mix'...
"Jij kan dat vast ook wel maken", zei ze tegen mij, "zonder pakje uit de winkel. Wil je die voor mij maken?"
Alleen toen bedacht ik me dus dat ik nog geen recept had voor gewone brownies! Voordat ik een cheesecakelaagje toe voeg, wil ik eerst een goede basis hebben. Want zo'n klassieker hoort eigenlijk wel in je repertoire te zitten. Het recept voor de cheesecakevariant komt een volgende keer!

In de keuken fabriceerde ik maar direct twee verschillende recepten. Die tweede had ik eigenlijk helemaal niet hoeven maken, het was meteen de eerste keer raak! Gelukkig had ik genoteerd hoeveel ik van alles in de kom deed...

Toen mijn blikje met brownies uit de oven kwam, zag het er al mooi 'craquelé' uit aan de bovenkant.
Ik had ook twee cupcakevormpjes gevuld met beslag, zodat ik meteen kon proeven. De rest van de brownies moest helemaal afkoelen. Het mooie brownie-uiterlijk maakte de verwachtingen die ik had gekregen bij de smaak zeker waar! Zo lekker!

Ik kan zeker adviseren om echt even iets anders te gaan doen terwijl de brownies afkoelen, want anders ga je direct in de aanval! De brownies zijn superzacht, vol van smaak, niet te klef of te droog maar precies er tussenin, tja... wat kan ik er nog meer van zeggen? Ga ze gauw maken!! ;)

Brownies

Ingrediënten
- 150 g pure chocolade (ik heb Verkade chocolade gebruikt)
- 150 g ongezouten roomboter
- 3 eieren
- 210 g kristalsuiker
- 60 g bloem
- 15 g cacao

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C graden. Zorg dat je een brownievorm (20x20 cm) klaar hebt staan, vet deze in of bekleed met bakbakpapier. Cupcakevormpjes kunnen ook.
- Breek de chocolade in blokjes en doe deze samen met de roomboter (in blokjes) in een kom. Zet de kom op een pan met heet water en laat au bain marie smelten. Laat de vloeibare chocolademassa afkoelen tot ongeveer handwarmte (tussendoor roeren). (Je kan de boter en chocolade eventueel ook smelten in de magnetron.)
- Mix, met de mixer op de hoogste stand, de eieren met de suiker in een kom schuimig en bleek van kleur (ca. 1-2 minuten).
- Spatel een beetje van het eimengsel door de chocolade. Doe daarna alle chocolade bij het ei in kom en spatel er doorheen tot de kleur egaal chocoladebruin is.
- Zeef de bloem en cacao boven de kom en spatel er doorheen.
- Verdeel het beslag over de brownievorm of de cupcakevormpjes. Bak de brownies gaar in ca. 30 minuten (17 minuten voor de cupcakes). Het is goed als een sateprikkertje er schoon uitkomt.
- Laat helemaal afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. tasty.
    Zeer geschikt als "bonbon" bij de koffie of thee.
    Maak een extra portie, want het is zo op :D

    BeantwoordenVerwijderen