zondag 5 maart 2017

(Spek) pannenkoeken met sojasaus

Pannenkoeken!
Vooral mijn vader zijn dag wordt helemaal goedgemaakt als er 's avonds pannenkoeken op het menu staan. Het is een simpel recept en ook gewoon lekker Nederlands.
Maar voor de Kikkoman wedstrijd had ik er een kleine twist aan gegeven door wat sojasaus in het beslag te verwerken. Het zoutige combineert prima met zoete stroop die je na het bakken op je pannenkoek schenkt :).

Uiteraard voor gewone pannenkoeken kun je de sojasaus weglaten uit het beslag. Naast naturel pannenkoeken zijn ook bijvoorbeeld kaaspannenkoeken of appelpannenkoeken (deze bak je op exact dezelfde manier als onderstaand spekpannenkoeken-recept) een aanrader!

Spekpannenkoeken met sojasaus 
Ingrediƫnten
- 200 g bloem
- 300 g melk
- 1 ei
- 30 g Kikkoman sojasaus minder zout
- 150 g ontbijtspek 
Bereidingswijze: 
- Doe de bloem in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden en doe daar het ei, melk en de sojasaus in.
- Mix het geheel met een garde (of mixer) tot een glad beslag.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Leg drie plakjes ontbijtspek in de pan en bak deze tot ze wat gebruind en gerimpeld zijn.
- Schenk een soeplepel pannenkoeken beslag erbij en laat de pannenkoek bakken op matig vuur tot de bovenzijde(bijna) gestold is. Check regelmatig even de onderzijde van depannenkoek door heme en beetje op te tillen.
- Draai vervolgens de pannenkoek om en laat nog 1-2minuten bakken tot ook deze kant goudbruin is. - Laat de pannenkoek op een bord glijden. Dek af met aluminiumfolie of een tweede bord en bak pannenkoeken van de rest van het beslag.
- Serveer de spekpannenkoeken met stroop en eventueel extra sojasaus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten