vrijdag 6 januari 2012

Spinaziesalade

Sinds lange tijd hadden we weer eens een keer verse spinazie in plaats van diepvriesspinazie. Maar aangezien zo'n groot-ogende zak ontzettend slinkt als je het kookt, besloot ik er salade van te maken zodat er genoeg was voor iedereen.
Helaas geen foto, want het was zo snel op!
Spinaziesalade

Ingredienten:

- 1 zak verse spinazie
- 2 blikjes maïs
- 1 bakje pijnboompitten
- 1 potje zongedroogde tomaatjes (ik had 'droge', maar uit een potje moet je ze ook even uit laten lekken)
- 1 potje feta-blokjes of blokjes gewone (Goudse belegen) kaas
- 2 bakjes kerstomaatjes
- Dressing (op oliebasis) naar keuze

Bereiding:
Was de spinazie heel goed, zodat al het zand en spinaziezaadjes eruit zijn. Was ook de kerstomaatjes en laat de maïs uitlekken. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de spinazie grof in kleinere stukken en meng in een grote schaal met de maïs en tomaatjes.
Schep ook de kaasblokjes erdoor.
Als dressing gebruikte ik een zelfgemaakte sinaasappel/munt/basilicum-olijfolie. Maar je kunt ook pure extra vierge olijfolie gebruiken of mengen met een zakje dressingkruiden. Of natuurlijk een kant-en-klare vinaigrette. Je kan ook de olie van de zongedroogde tomaatjes of de fetablokjes gebruiken. Ik zou wel kiezen voor een dressing op oliebasis in plaats van mayonaise, zodat de spinazie niet drabbig wordt.
Meng op het allerlaatste moment de dressing door de salade en strooi de pijnboompitjes eroverheen.

Serveer de salade met stokbrood, toastjes, salades, verschillende kaasjes, kruidenboter, dipsausjes, plakjes gekookt ei en stukjes warme quiche. Dat hadden wij tenminste gedaan :) .
Als voorgerecht kun je dampend hete soep serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten