woensdag 2 oktober 2013

Oosterse visstrudel

Al een keer eerder heb ik een visstrudel gemaakt, maar ik vond het leuk om het nog eens te doen en ietsje beter. Meer kleur op het bord.
Dit recept had ik ook ingestuurd voor een wedstrijd van de Albert Heijn en het heeft een plekje gekregen op de site! Het is daar ook in pdf-vorm te downloaden.
De foto bij dit recept is door de fotografen van Albert Heijn gemaakt (ziet er goed uit!).

AH zegt over mijn recept:
'Malse visfilet met een bijzonder smakelijke en eenvoudige marinade in een krokant deegjasje. Heel smakelijk met de knapperige groenten.'

Oosterse visstrudel
Eigen recept, 4 personen

Ingredi├źnten:

- 2 el oestersaus
- 2 el ketjap manis
- 2 tl sesamolie
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl laos
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl sambal oelek
- 8 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid)
- 3 el zonnebloemolie
- 4 bosuitjes (in ringetjes)
- 4 AH puur&eerlijk pangasiusfilets (ASC gecertificeerd)
- 1 el sesamzaad
- 200 g broccoli (in roosjes)
- 200 g sugarsnaps
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 250 g champignons (in kwarten)
- ½ pot atjar tjampoer (330 g, uitgelekt)

Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 ┬║C. Meng voor de marinade de oestersaus, ketjap, 1 tl sesamolie, de gemalen koriander, laos, gemberpoeder en sambal.
- Leg een vel filodeeg op het werkblad en bestrijk dun met olie. Leg er een tweede vel op. Leg ¼ van
de bosui op het deeg. Leg er een pangasiusfilet op en bestrijk met ¼ van de marinade. Bestrijk de
deegrand dun met olie en vouw de vis als een pakketje dicht. Maak op dezelfde manier nog 3 pakketjes.
- Leg de visstrudels op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met de rest van de sesamolie en bestrooi met het sesamzaad.
- Bak de strudels in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. gaar, goudbruin en knapperig.
Kook ondertussen de broccoli in 6 min. beetgaar. Voeg na 3 min. de sugarsnaps toe. Verhit in een wok de rest van de olie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de champignons 2 min. mee. Schep de broccoli, sugarsnaps en atjar tjampoer erdoor en verwarm nog 1 min. Voeg peper en eventueel zout of een beetje extra ketjap naar smaak toe.
- Verdeel de groenten over 4 borden. Leg er de visstrudels op.

Tip:
Serveer er witte rijst en cassavekroepoek bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten