dinsdag 24 december 2013

Falafelsoep

Vandaag geef ik jullie een bijzonder en vegetarisch voorgerecht. Perfect als start van je kerstmenu!
Dit recept is heel makkelijk te maken (ongeveer 20 minuten) en zit vol smaak.
Ik heb de gewone falafelballetjes gebruikt (van het merk Tivall, verkrijgbaar bij de Albert Heijn), maar je zou ook kunnen kiezen voor de 'spicy falafel' voor iets meer pit.

Falafelsoep
Eigen recept, voorgerecht, 8-10 personen

Ingrediƫnten:
- ca. 300 gr broccoli
- 1 sjalotje of kleine witte ui (± 50 gr)
- 550 ml water
- 1 groentenbouillionblokje
- ± 125 gr falafelballetjes (ca. 6 stuks)
- 1-3 kleine worteltjes of bospeentjes
- 1 bekertje zure room (125 gr)

Bereidingswijze:
- Snijd de broccoli in roosjes en stoom deze in een pan met een klein laagje water in ongeveer 7-8 minuten gaar. Spoel af met koud water.
- Schaaf lintjes van de wortel. Schep ze om in een kommetje met een mengseltje van 1 tl suiker, 1 tl azijn, 1 tl water en wat zout. Laat uitlekken en zet opzij.
- Snipper de ui en fruit deze in een beetje olie in een pannetje. Blus af met 200 ml van het water. Voeg het bouillionblokje en de falafelballetjes toe. Laat 5 minuten sudderen met de deksel op de pan.
- Voeg de broccoli toe en pureer. Voeg de rest van het water toe en pureer tot een gladde soep.
- Serveer de soep in glaasjes, garneer met een dotje zure room en wortellintjes.



Deze soep smaakt zowel warm, lauwwarm als koud lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen