zondag 1 december 2013

Mount December

December is bij ons de maand met de meeste verjaardagen (en ook feestdagen natuurlijk). We begonnen meteen de eerste dag van de maand. Voor deze gelegenheid werd ik ook gevraagd om een taartje te maken zonder suiker, zuivel en kunstmatige toevoegingen zoals E-nummers en aroma's.
De dag vantevoren ben ik dus in de keuken aan de slag gegaan.


Behalve gebak, had ik ook nog een verzoekje voor knoflookbrood liggen. Die maakte ik ook ondertussen. Ik kon mooi gebak maken terwijl het brooddeeg aan het rijzen was, en de oven zou dan ook meteen voorverwarmd zijn. Ik vlechtte het brooddeeg, kijk hoe leuk het er uit kwam!


Dan het gebak dus. Het werd een taartje op 'cake-basis'.
De bovenkant bleef niet zo mooi plat tijdens het bakken in de oven, maar rees schuin omhoog. Zonde om er af te snijden natuurlijk, dus ik spoot mijn meringuetoefjes er gewoon op en omheen.


Het leek wel een beetje op een berg, dus ik doopte deze kruidcake met appel/peervulling 'Mount December'. Voor de cakelaag heb ik onder andere kokosolie en kokosbloesemsuiker gebruikt. Dit was de eerste keer dat ik met kokosbloesemsuiker heb gewerkt. Als je het los en onbewerkt proeft, smaakt het een beetje naar drop/salmiak. Maar zo in de cake proefde helemaal niks drop-achtigs, door de kaneel die ik er in heb gedaan, smaakte het naar kruidkoek.
Op de foto zie je dat de bovenste cakelaag veel dikker is dan de onderste. De volgende keer maak ik dubbel zoveel fruitvulling en komen er twee lagen in! :D1 opmerking:

  1. Je kan ook zeggen dat de schuine bovenkant juist zo bedoeld was ;) Het zag er tenminste niet "mislukt" uit o.i.d. Je hebt er wel een leuke naam voor bedacht!
    De taart overleeft het ook goed in de koelkast trouwens, hij is er misschien zelfs lekkerder door geworden?
    Het knoflookbrood is ook erg lekker trouwens :D Met gewone roomboter smaakt het wel het beste denk ik :) I.p.v. beleg heb ik er dus maar een salade naast gegeten, want als ik er beleg op zou doen, zou ik het heerlijke brood minder proeven XD

    BeantwoordenVerwijderen