donderdag 20 februari 2014

Courgettekoekjes

Dit recept speciaal voor de collega van mijn moeder die ze proefde toen ik deze courgettekoekjes mee had gegeven aan mijn moeder voor 's avonds op haar werk.
Ik wilde eens wat anders maken dan bijvoorbeeld geroerbakte courgettes of ratatouille met deze groenten. Dus ik pakte het idee van maĆÆskoekjes, maar maakte een variant met courgettes. (Eigenlijk kan je van elke groente wel 'koekjes' maken!). Wij aten ze als vegetarisch hoofdgerecht, maar je kan ze eventueel ook als bijgerecht serveren.
Ik heb ze vandaag thuis nog een keer gemaakt voor een foto :).
Het beslag op het begin lijkt misschien dik, maar de courgettes bevatten ook nog water, dus het komt goed!

Courgettekoekjes
(ongeveer 30 stuks, 3-4 personen)

Ingrediƫnten:
- 300 gr bloem
- 2 tl bakpoeder
- zout/peper
- 1 tl korianderpoeder
- 2 tl bieslook
- 2 tl peterselie
- 4 eieren
- 150 ml melk
- 1 el olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 3 courgettes

Bereidingswijze:
- Meng de bloem met bakpoeder, peper, zout en kruiden in een kom.
- Doe de eieren, melk en eetlepel olie erbij en mix met een garde tot een dik beslag.
- Snipper de ui fijn en doe erbij.
- Rasp de courgettes grof (mag rechtstreeks boven de kom), en voeg toe aan het beslag. Roer na elke courgette het beslag even door met een houten lepel.
- Verhit een koekenpan (of twee gelijk, dan gaat het sneller) met wat olie. Schep een wat beslag in de pan en druk het een beetje plat met je opscheplepel. Draai de koekjes om als je de zijkanten ziet stollen. Bak de courgettekoekjes aan beide zijden goudbruin.
- Serveer met je favoriete sausje!
Zoals mosterd, ketchup, fritessaus, of zelfgemaakte mayonaise ;) (of allemaal!).

1 opmerking:

  1. Deze courgettekoekjes zien er misschien niet zo uit, maar ze zijn verrassend lekker. :D

    BeantwoordenVerwijderen