woensdag 12 februari 2014

Geef mij een naam

Al eens eerder heb ik iets dergelijks als dit gebakken, maar dan in een andere vorm. Het recept is gebaseerd op een van oorsprong oud-Engelse lekkernij dat gemaakt werd om oud brood op te gebruiken zodat het niet weggegooid hoefde te worden. Tegenwoordig heeft dit gerecht niet meer de lage status als het toen in de 13e eeuw had, en verschijnt het soms zelfs bij restaurants op de menukaart als dessert. Kan je het al raden?
Juist ja, ik heb het over de 'breadpudding'.
Maar geef dit gerecht eens een Nederlandse naam. 'Pudding' heeft in ons land een totaal andere betekenis dan in het Engels. Bovendien heb ik geen origineel recept gebruikt, maar heb ik -zoals jullie ondertussen misschien wel van mij gewend zijn ;P- gewoon zonder afwegen ingrediƫnten in een kom gemengd en het geheel in vormpjes in de oven geschoven. Dus ik zou het officieel niet eens een 'breadpudding' mogen noemen. Help mij zoeken naar een betere naam!


En als je hebt geproefd; smaakte het? :D

5 opmerkingen:

 1. Doe mij nog zo'n Mixmaxje ;)

  (Mixed by you, maximum taste)

  Lekker. Ga ik van zweven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geinspireerd door Annemarie, Zweefcake !

  Ze waren ongelooflijk lekker ! Groetjes Samantha, collega van je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar wat zat er dan wel in? Anders heb ik geen inspiratie om een naam te bedenken. Behalve misschien cheat-breadpudding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel ingrediƫnten vergelijkbaar met een traditionele breadpudding vindt zoals eieren, room/melk en suiker, met Nederlandse krentenbollen (ze liggen ernaast op de foto :) ).

   Verwijderen