donderdag 14 augustus 2014

Guacamole

Bij mijn laatste cakejesrecept bleef er een limoen over. Het is zonde om deze weg te gooien, dus nu een recept waarbij je deze kan gebruiken.
Het limoensap kan je gebruiken om bijvoorbeeld een dressing mee te maken. Maar wat ik meestal doe, is er guacamole mee maken.

Met één limoen kan je al een goede hoeveelheid maken. De guacamole in de winkel heeft altijd een gifgroen chemisch kleurtje. Als je hem zelf maakt is de kleur fris avocadogroen en de smaak ook veel puurder!
Veel heb je niet nodig, zie hier het recept.

Guacamole

Ingrediënten:
- 4 rijpe avocado's
- 1 limoen (sap)
- zout en peper
- Scheutje olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze:
- Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit in een kom.
- Prak het vruchtvlees met een vork (of in een blender als je het heel glad wilt hebben), en voeg hier ook het sap van de limoen aan toe.
- Breng op smaak met zout en peper (niet te zuinig).
- Roer er eventueel een scheutje olijfolie door om het extra smeuïg te maken.
- Direct serveren.Om de guacamole te bewaren moet je zorgen dat er geen contact is met lucht. Doe plasticfolie eroverheen en druk het aan zodat er zo min mogelijk lucht meer onder zit.
Is de guacamole toch bruin geworden als je hem weer uit de koelkast haalt de volgende dag? Je kan het bovenste laagje eraf scheppen met een lepeltje en de rest wel gebruiken.

Maar het handigst is natuurlijk als er niks overblijft. Deze guacamole smaakt vers toch echt het allerlekkerst.
Wil je een kleinere hoeveelheid maken? Pak dan gewoon twee avocado's en een halve limoen.
Dit guacamolerecept is bij ons thuis zo populair dat het met 4 personen in een keer op gaat. Meestal in combinatie met chili en een zak tortillachips (en geraspte kaas).


1 opmerking: