zondag 10 juli 2016

Citroenboterkoek

Eindelijk is er lekker weer aangebroken! Ik zal het niet te hard zeggen schrijven want anders begint het zo weer te regenen. Het recept, citroenboterkoek, is snel te bereiden en is door de citroen lekker fris bij de komende zomerse dagen. De variatie op standaard boterkoek zit hem ook in de glazuur!

Nodig je wel mensen uit om er bij te komen zitten in de tuin met een glas koud drinken en natuurlijk een stukje van deze zonnige koek? Dan is ie zó op! ;)

Citroenboterkoek

Ingredienten
- 250 g roomboter (ongezouten)
- 1 ei
- vanille-essence
- citroenrasp (van een halve citroen)
- 150 g witte basterdsuiker
- 200 g bloem
- snufje zout

Glazuur
- 120 g poedersuiker
- 15-20 g (ongeveer 1 à 1,5 el) water

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC graden.
- Mix de boter zacht in een kom.
- Doe het ei, vanille en citroenrasp erbij in de kom en mix erdoor.
- Voeg de suiker toe en mix deze met de boter.
- Als laatste voeg je de bloem en het zout toe aan de kom en mix je tot alles volledig gemengd is.
- Vet een boterkoekvorm is en bebloem deze. Verdeel het beslag over de bakvorm (het gaat makkelijk met de bolle kant van een lepel die je in koud water doopt).
- Bak de koek in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de boterkoek volledig afkoelen op een rooster.
- Maak het glazuur door de suiker met het water door elkaar te roeren.
- Haal de boterkoek uit de vorm. Bestrijk de bovenkant van de koek met de glazuur. Rasp hier nog wat extra citroenschil overheen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen