zondag 4 december 2011

Kruidnoten-testpanel 2

Al eerder schreef ik een bericht over de winkelkruidnoten (zie hier), waar ik de kruidnoten van de Hema, Albert Heijn, Aldi en twee varianten van Bolletje heb getest. Nu heb is er meer getest en heb ik hier de uiteindelijke (samengevoegde) testresultaten!

De deelnemende kruidnoten:

- AH-huismerk kruidnoten
- Aldi kruidnoten
- Bolletje kandijkruidnoten
- Bolletje naturel kruidnoten
- C1000 kruidnoten
- Favorina kruidnoten (Lidl)
- Hema kruidnoten
- Jamin kruidnoten
- Jumbo kruidnoten
- Kruidvat kruidnoten

Resultaten:
- De kruidnoten van de Aldi en Albert Heijn hebben erg weinig smaak en een zwakke smaak. De structuur en knapperigheid is goed. Maar ze zijn dus niet heel lekker en blijven achter in je kiezen.
- De smaak van de Bolletje naturel kruidnoten heeft iets weg van bastogne-koek. Ze zijn qua smaak wel beter dan de Hema-kruidnoten. Ze zijn ook herkenbaar tussen andere kruidnoten omdat ze wat lichter van kleur zijn en ook iets kleiner en boller. De structuur van de nootjes is goed en ze blijven weinig achter je kiezen hangen.
- De Bolletje kandijnootjes zijn niet lekker en raad ik ten zeerste af. De knapperigheid is goed maar de smaak valt erg tegen.
- De kruidnoten van de C1000 kun je makkelijk onderscheiden tussen de andere kruidnoten omdat ze een stuk platter zijn. De smaak is niet erg sterk, maar wel lekker. De nasmaak is kruidig. Qua knapperigheid zijn ze vergelijkbaar met Kruidvat, ze blijven ook niet achter in je kiezen.
- De kruidnoten van het merk Favorina komen bij de Lidl vandaan. Het zijn hele brosse kruidnootjes, maar daardoor wel knapperig. De vorm een beetje aan de platte kant, net als de C1000-kruidnoten. Er is ook een aanwezige smaak en die smaakt ook lekker! De kruidnoot blijft wel een beetje achter in je kiezen, maar minder dan de Aldi-kruidnoot.
- De redelijk 'gladde' kruidnoten van de Hema hebben wel een smaak, maar die is niet overdonderend lekker. Maar het is vooral de nasmaak die minder is. De structuur is prima en knapperig als ze 'vers' op tafel staan. Helaas worden ze erg snel zacht.
- De kruidnoten van Jamin hebben niet veel smaak op het moment van kauwen. De nasmaak is wel sterker, maar niet echt lekker. Hij lijkt een beetje op de Hema-kruidnoot, ook qua uiterlijk. De structuur is vergelijkbaar met de Aldi-kruidnoot.

- De kruidnoten van de Jumbo raad ik ook af. Ze waren gewoon niet lekker en we hebben de zak teruggebracht naar de winkel (100%-klanttevredenheidsgarantie, dus ik kreeg het aankoopbedrag retour).
- De kruidnoten van Kruidvat hebben een oppervlakkige, maar eigenlijk ook weinig smaak. De structuur is wel goed, ze zijn iets knapperiger dan de kruidnoten van de Aldi. Er is bijna geen nasmaak en er blijft ook niets achter in je kiesholtes.

Eindstand:
1. Favorina kruidnoten (Lidl)
2. C1000-kruidnoten
3. Bolletje naturel kruidnoten
4. Kruidvat kruidnoten
5. Hema kruidnoten
6 & 7. AH en Aldi kruidnoten *
8. Jamin kruidnoten

De kruidnoten van de Jumbo en de Bolletje kandij kruidnoten neem ik niet op in de top 10 omdat ze gewoon echt niet lekker waren.

* De kruidnoten van Aldi en Albert Heijn staan op een gedeelde plaats, omdat ze naar aanleiding van de eerste test qua smaak en structuur nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn. Helaas waren de AH-kruidnoten bij de tweede test niet meer aanwezig en behielden ze dus hun plek uit de eerste testresultaten.

Volgend jaar worden de kruidnoten dus bij de Lidl of de C1000 gehaald (of zelfgemaakt natuurlijk).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten