donderdag 20 september 2012

Kruidige sinaasappelcustard en chocostroopwafeltjesEen toetje vandaag. De Albert Heijn bestaat 125 jaar en organiseert daarom in (deze) week 38 (17 tm 23 september) allerlei feestelijkheden in en rondom de winkels.
Omdat ik al eerder heb gekookt bij de Albert Heijn vroegen ze mij of ik misschien nog een keer wilde komen koken. Ik heb toegestemd.
Het leukste vind ik om dat iets te koken wat mensen niet zo vaak eten of in ieder geval iets bijzonders. Nu leek het me wel wat om eens een dessert te maken. Over het algemeen zijn de gerechtjes die je bij de AH kan proeven hartig, het zijn ook voornamelijk hoofdgerechten. De vorige keer had ik dus ook een hoofdgerecht gemaakt. Nu ging ik dus voor een toetje; en ik hoopte de klanten van de AH op een positieve manier te kunnen verrassen!
Warme kruidige sinaasappelcustard met chocostroopwafeltje
(voor 4 personen)

Ingrediƫnten
-         65 gr custardpoeder
-         65 gr rietsuiker
-         1 l melk
-         ½ sinaasappel
-         Snufje piment
-         40 gr pure smeltchocolade
-         4 mini-stroopwafeltjes

Bereidingswijze
-         Smelt de chocolade (in de magnetron, au bain marie of in een pannetje). Dompel de stroopwafeltjes half onder in de chocolade. Leg op bakpapier om de chocolade af te laten koelen en hard te worden.
-         Roer het custardpoeder en de suiker door elkaar.
-         Was de sinaasappel en schil grove repen van de schil. Doe deze in een pannetje.
-         Doe ongeveer 6 el melk bij het custard/suiker-mengsel en roer tot een glad papje. Giet de rest van de melk bij de sinaasappelschillen in de pan en verwarm. Breng tegen de kook aan.
-         Doe het custardmengsel bij de melk in de pan. Breng het geheel aan de kook. Verwijder de sinaasappelschillen en laat ca. 3 minuten doorkoken tot het dikker is geworden.
-         Haal de pan van het vuur. Voeg het snufje piment toe en roer erdoor. Laat iets afkoelen.
-         Serveer de pudding met de chocoladestroopwafeltjes en eventueel partjes sinaasappel.
Er is wel een paar liter pudding doorheen gegaan, en eigenlijk vond iedereen het lekker! (De mensen die niet van pudding hielden die liepen gewoon voorbij.)
Ik kreeg vooral oudere mensen aan mijn 'kraampje'. Die waren dol op warme pudding en het deed ze bijna allemaal aan vroeger denken.
En een oudere man was heel dankbaar want pudding hoefde hij niet te kauwen met een kunstgebit ;P.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten