zaterdag 4 mei 2013

Tagliatelle met kip en asperges

Voor dit zomerse recept heb ik asperges uit een pot gebruikt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor verse asperges, vooral nu ze in het seizoen zijn! Let dan wel op dat je ze wat langer moet koken. De asperges uit pot hoef je in principe alleen nog maar een beetje op te warmen (je kan ze ook koud eten).

Peterselie
 Ook heb ik verse peterselie uit de tuin gepakt, die stond er zo mooi bij in het zonnetje vandaag.

Tagliatelle met kip en asperges
(voor 4-5 personen, eigen recept)

Ingrediƫnten
- 500 gr kipfilet
- 1/2 ui
- 2 potten asperges (totaal uitlekgewicht 790 gr)
- 500 gr tagliatelle
- 2 volle handjes verse peterselie, gewassen

Bereidingswijze:
- Breng een grote pan met water aan de kook voor de pasta.
- Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom goudbruin. Breng op smaak met peper/zout. Doe de ui erbij in de pan en roerbak tot de kip gaar is.
- Doe de nestjes tagliatelle in de pan met water en kook 6-8 minuten gaar. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van ca. 1,5 cm lang. Voeg de aspergestukjes bij de tagliatelle ongeveer 3-4 minuten voor het einde van de kooktijd.
- Hak de peterselie fijn.
- Giet de pasta met asperges af. Doe de kip met ui erbij in de pan en ook de peterselie. Geef ook een extra draai aan de pepermolen boven de pan. Schep het geheel om.

De pasta serveerde ik nog met een salade.
Overigens is dit gerecht ook prima koud te serveren als pastasalade. De asperges hoef je in dat geval niet mee te koken. Spoel de pasta na het koken af onder koud water.

(PS. Ik ben al over de 6000 pageviews heen! :D)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten