dinsdag 10 september 2013

Jarig!

Jarig vandaag! Voor de gelegenheid heb ik een appel/abrikozentaart met amandel gemaakt (zie foto onderaan). Twee lagen amandelschuimcake en daartussen een vulling met appel en abrikoos. Bovenop dunne schijfjes appel, bestreken met abrikozenjam en bestrooid met geroosterd amandelschaafsel. :)
Nu was het nog maar één taart, maar komend weekend meer! Dan komt namelijk de visite en die lusten natuurlijk ook allemaal wel een stukje taart. Er staat o.a. een monchoutaart op de planning, een chocolade/mascarponetaart, een boltaart, cake... Daar moet ik mijn tijd echt goed voor in gaan plannen om alles gedaan te krijgen!

Mijn (tweeling)zus had gisteravond cupcakes gemaakt om uit te delen. Ze had een pak cupcakemix van de Albert Heijn gebruikt. Persoonlijk zou ik hem afraden (zelf zou ik het gewoon zonder doosje cupcakemix doen!). Het (nog ongebakken) beslag heeft een chemisch smaakje en ook de cupcakes zelf hebben een plastic smaak...
De cakejes zelf zagen er op zich redelijk uit toen ze net uit de oven kwamen; goudbruine kleur, goed gerezen, platte bovenkant. Maar tijdens het afkoelen zakten ze een beetje in in het midden. De textuur was verder ook wel goed. Maar de smaak valt mij te erg tegen om het nog eens te kopen... Ook was de bijgeleverde hoeveelheid marsepein eigenlijk onvoldoende voor de hoeveelheid cakejes.


7 opmerkingen:

 1. De taart is goed gelukt: een heerlijke luchtige taart met de fris-zoete smaak van appel en abrikoos samen.
  Ik ben benieuwd naar de andere taarten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die cupcakes klinken zo vies XD Ik moest supererg lachen toen ik dat las (^o^)
  Maar de taarten klinken wel heel erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De dag erna waren de cakejes wel super lekker. XD Of het komt doordat na paardrijden alles goed smaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, that almond cake looks and sounds delicious the way you described it. I love apples and almonds in my desserts. Is there a recipe on your blog for this?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thankyou :)
   Sorry, the recipe is not on my blog. This was the first time I made it, it was completely new!

   Verwijderen