donderdag 6 februari 2014

7 Kleine tafelsprookjes

Een weekje aan foto's wat er bij ons op tafel stond 's avonds!

 Als eerste een visgerecht. Blijkbaar rook het erg lekker!

Koolvis met groenten in kokos/curry-saus en brood.
Niet de best foto, maar het smaakte prima. Ik had een boemboe gestampt in de vijzel, deze even fruiten in olie en vervolgens groenten erbij in de pan. Afblussen met kokosmelk en vervolgens legde ik de op smaak gebrachte koolvisfilets in de pan. Deksel erop en laten stoven tot de vis gaar is (je prikt er dan met een vork of een mesje zo doorheen zonder weerstand). Ik maakte een plat brood voor erbij. Mijn vader vond deze zo lekker dat hij vond dat het eigenlijk niet in combinatie met iets anders gegeten moest worden! XD


Pizza.
Deze heeft eigenlijk geen uitleg nodig toch ;).
Iedereen mag zijn eigen toppings kiezen, maar ik bak over het algemeen toch eigenlijk steeds dezelfde pizza's (ieder's favoriet natuurlijk)!









Beenham met aardappels en boontjes.
Een simpele en meer traditionele maaltijd; aardappels, groenten, vlees. De beenham kruiden, rondom aanbraden in de pan en vervolgens verder garen in de oven (je moet ongeveer 10 minuten per 100 gram vlees rekenen. Dus een beenham van 500 gram is gaar in ongeveer 50 minuten in oven op 170°C graden.). Na het bakken even 5 minuten onder aluminiumfolie laten rusten voordat je hem aansnijdt. Ik serveerde dit beenhammetje met gekookte aardappels, sperzieboontjes en een stroganoffsaus met paprika.
Ik schenk tussendoor ook een beetje water bij het vlees in de braadslede, het vlees blijft sappig en tegelijkertijd maak ik een jus die over het vlees heen kan.

Soep met broodjes.
Goedgevulde groentensoep met (veel) groenten en vermicelli. Gesneden stokbrood erbij op tafel en beleg. Deze keer niet het stokbrood zelf gemaakt, maar wel de kleine bakpoederbroodjes die ik eigenlijk altijd erbij maak als we soep eten als avondeten (dat zijn die ronde broodjes op de foto).
Ze zijn snel gemaakt omdat ze niet hoeven te rijzen, en ik kruidt ze elke keer weer op een andere manier. Deze broodjes hadden verse bieslook en peterselie (uit onze eigen tuin! Geplukt in de zomer en ingevroren).

Kip Hawaii met rijst en kool.
Geen kant-en-klare saus uit de winkel, gewoon zelf maken deze zoetzure tomatensaus! Suikervrij want ik gebruik het sap van de ananas om te zoeten. Onder andere ui, knoflook en verse gember als smaakmakers. Basmatirijst, witte kool en kroepoekjes erbij ^-^.







 
Tonijnburger en gebakken aardappelpartjes.
Deze tonijnburgers heb ik zelf gemaakt met tonijn uit blik, een burger vormen, door ei en paneermeel halen en gebakken in de pan. Erbij een sausje met yoghurt, paprika en kerrie. Het lijkt misschien een beetje korrelig op de foto, maar dat zijn de gehakte zilveruitjes. gebakken aardappelpartjes uit de oven en doperwtjes erbij.

Nasiovenschotel.
Eigenlijk was ik van plan om pasta te maken, maar ik had zo veel restjes in de koelkast dat ik besloot om deze eerst op te maken. Met wat extra verse groenten maakte ik er een ovenschotel van.
Erbij wat rucola met wortelchips (zelfgebakken natuurlijk :P).








Dat was het! Laat me weten of je het leuk vond, en of het vaker zal doen.
Hopelijk heeft het ook wat inspiratie gegeven voor als je zelf nog niks had bedacht voor het avondeten!

4 opmerkingen:

  1. Het ziet er allemaal heel lekker uit :)
    Afgelopen week ook een aantal van dit soort berichten gezien op andermans weblogs, maar jouw foto's zijn wel het mooist (niet recht van bovenaf enzo).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aww, dankjewel ^-^! Niet al het eten ziet er (op mijn bord in ieder geval) het lekkerst uit van bovenaf, ik probeer altijd de smakelijkste hoek te zoeken ;P.

      Verwijderen
  2. Die tonijnburgers klinken heeeel erg goed! Die ga ik ook maken! Dus gewoon tonijn uit blik mixen met ei en paneermeel? Topidee!
    En die foto met Yoko is superleuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Om de stukjes tonijn (ja, kan gewoon uit een blikje!) bij elkaar te houden moet je inderdaad wel iets erdoorheen kneden zoals ei en paneermeel, bloem (havermoutvlokken kan ook nog), in melk geweekt brood, of gekookte aardappel. Dan kun je ze vormen en door een losgeklopt eitje en vervolgens paneermeel halen voor een knapperig korstje. Ik had er zelf ook nog wat fijngesneden boontjes doorheen gedaan die ik nog over had. Vergeet de seasoning niet! ;)

      Verwijderen