zaterdag 21 juli 2012

Hemataart: de Notencarameltaart

Vandaag voor het eerst de notencarameltaart geproefd. Laura Schreur had hiermee de Hema Taartwedstrijd gewonnen in november 2011. De taart heeft een productieproces doorlopen van circa driekwart jaar, waarna hij vanaf 22 mei 2012 in de winkels verkrijgbaar was.

Wij hebben hem gekocht, en geproefd.

De ingezonden taart in november 2011
De taart heeft het bloemetjespatroon gehouden, wat de oorspronkelijk ingezonden taart ook had. Hoewel het aantal bloemetjes is gereduceerd van een stuk of 10 kleintjes naar 3 uitvergrote exemplaren met een hazelnootje als hart.

Op de sticker op de taartdoos staat duidelijk de naam van de taart vermeld, en ook dat het de winnaar is van de taartwedstrijd 2011. Door het grote 'kijkraampje' in de doos kan je de taart goed bewonderen ;P.


Het is geen hele grote taart, maar dat is ook niet nodig.
Het snijden gaat niet heel soepel, het is een erg stevige taart.

In het productieproces is wel iets veranderd aan de taart. Het leek eerst meer op een soort boterkoek met notenvulling. Nu is heeft het meer iets weg van een gevulde koek.
De randen, bodem en bovenkant bestaan uit een laag dikke koek, met daartussen een vulling van notenmelange met caramel.


Er zijn verschillende noten te bespeuren in de taart. Namelijk amandelen (5%), walnoten (3%), hazelnoten (1%), pistachenoten (1%) en cashewnoten (1%).
De smaak van de vulling doet zeer sterk denken aan Snickers, hoewel er in deze dus geen pinda's zitten.

De taart (hoewel ik het toch meer een 'koek' zou noemen. Vanwege de structuur en stevigheid) smaakt best oké. De vulling is ook zodanig dat niet al je tanden en kiezen aan elkaar blijven plakken, en hapt dus best goed weg. Wel is het door de dikke koeklaag en vele noten, een redelijk machtig hapje.
Vandaar dat het formaat wel prima is, omdat de taart te 'zwaar' zou worden als hij groter zou zijn.


Het is een prima taartje. Vooral voor de schappelijke prijs van €6,-. De smaak is goed, en valt in de smaak zowel bij volwassenen als bij pubers/jongeren (Hier uitgetest, misschien ook wel bij jongere kinderen, omdat de smaak erg doet denken aan Snickers). Prima voor bij de koffie (of thee) :D. Hierthuis konden ze een stukje van deze notencarameltaart bij de koffie/thee in ieder geval wel waarderen!
Het taartje is genoeg voor 8-10 stukken.


Zou de Hema dit jaar weer opnieuw een taartwedstrijd organiseren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten