zaterdag 14 juli 2012

Indiaas getinte vis met broccoli en naan

Een beetje Indiaas getint.
Bij dit recept heb ik naanbrood geserveerd (uit de winkel). Hier heb ik toevallig 2 grote broden en 4 kleintjes. Ieder had dus een halve grote en daarna nog een klein broodje. Je kan ook twee pakjes kleine broodjes gebruiken, zodat ieder meteen twee broodjes heeft.
De kruidenboter die ik erbij zette, is zelfgemaakt. Maak deze naar eigen smaak, of koop kant-en-klaar. Ik had wat citroensap toegevoegd aan mijn kruidenboter als tegenhanger voor de knoflook in het gerecht.
De verse munt en koriander in de vis geven net dat frisse tintje. De amandeltjes het knapperige, en de mangochutney het scherpe. Het zachte element wordt natuurlijk vertegenwoordigd door de broccoli.

Dit recept is voor 4 personen.

Indiaas getinte vis met broccoli en naan
Eigen recept.
Ingrediƫnten
- 2 stronkjes broccoli
- 1 (grote) ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 blikje tonijn (ca. 180 gr)
- 1 blikje roze zalm (ca. 220 gr)
- zwarte peper (molen)
- zout
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl peterselie
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde koriander
- 1 1/2 el chilisaus
- 2 takjes verse koriander
- 1 (groot) blaadje verse munt
- ca. 40 gr geroosterd amandelschaafsel
- 1 pak grote naanbroden knoflook/koriander (280 gr)
- 1 pak kleine naanbroodjes knoflook/koriander (240 gr)
- kruidenboter
- mangochutney

Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was en snijd de broccoli in stronkjes. Doe in een pan en kook met een laagje water in een pan met gesloten denksel gaar.
- Snipper de ui. Verwarm een koekenpan met 2 el olie. Doe de (ongepelde knoflook) erin, haal deze eruit als ze warm zijn en het gaat geuren. Pel de knoflook en wrijf tot puree met het lemmet van een mes.
- Fruit de ui in de olie. Voeg de fijngewreven knoflook toe. Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg toe.
- Laat de vis eventueel uitlekken en voeg bij de uien. Breng op smaak met de kruiden en chilisaus.
- Besprenkel de naanbroden met wat water en bak ze 4-6 minuten in de hete oven.
- Snijd de koriander en munt klein en voeg deze op het laatst bij de vis, roer erdoor. Strooi het amandelschaafsel eroverheen (niet meer roeren).
- Giet de broccoli af.
- Snijd de 2 grote naanbroden doormidden. De kleintjes kunnen heel blijven.
- Verdeel de vis over vier borden, schep de broccoli erbij en leg het brood ernaast. Besmeer met kruidenboter en geef de mangochutney erbij.

Een nieuw idee ontstond aan tafel, toen mijn vader en zus de vis er niet zo appetijtelijk uit vonden zien (maar gelukkig wel vonden smaken!), om dit mengsel als vulling te gebruiken voor samosa's.
Voor de volgende keer dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen