zondag 22 juli 2012

Sinaasappelmarmelade

We hadden een stuk of 7 sinaasappels liggen die al wat ouder waren, en die niet meer gepakt werden om los op te eten. Dus ik besloot dat ik er sinaasappelmarmelade van ging maken. Meteen een leuk cadeautje voor de oma's ;D. Bovendien, deze 'oude' sinaasappels zijn meestal juist de sappigste!

Dit recept geeft ongeveer 4 potten.

Sinaasappelmarmelade
Eigen recept

Ingrediƫnten

- 7 sinaasappels
- 1 kg suiker
- sap van 1/2 citroen
- 7 gr. geleerpoeder (1/2 zakje)

Bereidingswijze
- Boen de sinaasappels goed schoon.
- Schil 4 sinaasappels dik. Snijd de schil in dunne reepjes en doe in een pan (met dikke bodem).
Snijd het vruchtvlees van deze sinaasappels tussen de vliesjes uit en snijdt klein. Houd even apart.
- Pers de overige 3 sinaasappels uit.
- Doe 200 gram suiker bij de schilletjes in de pan en laat de suiker op laag vuur smelten. Laat vervolgens ca. 5 minuten pruttelen tot de schilletjes zachter zijn geworden.
- Voeg het kleingesneden vruchtvlees, uitgeperstte sap en de overige 800 gram suiker toe. Breng het geheel weer aan de kook. Roer regelmatig in de pan.
- Pers het sap uit de halve citroen en voeg dit toe aan de marmelade.
- Voeg al roerende het geleerpoeder toe en laat 1 minuut doorkoken.
- Vul gesteriliseerde potten met de marmelade, draai de deksel erop en laat ondersteboven op een theedoek afkoelen.

Heerlijk op bijvoorbeeld (Engelse stijl: beboterde) toast!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen