donderdag 26 juli 2012

Champignons met ketjap/gember-'dressing'

Gister bij de barbecue een lekker bijgerecht met champignons gemaakt. Ik heb niet de volledige hoeveelheid champignons hiervoor gebruikt, ik ook een deel van de champignons aan groentespiesjes heb geprikt :P.

Champignons met ketjap/gember-'dressing' 
Eigen recept, voor ca. 5 personen
Ingredienten
- 2 schaaltjes champignons (a 250 gr)
- 2 el ketjap asin
- 1 el chilisaus
- 1 el sesamolie
- 1 el honing
- 2 el water
- stukje gember van ca. 2 cm, kleingesneden
- zwarte gemalen peper

Bereiding
- Champignons schoonmaken.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de champignons zacht in ca. 2 minuten. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
- Meng de ingredienten voor de saus. Doe in de pan, breng aan de kook en laat een drietal minuten pruttelen.
Giet over de champignons in een schaaltje en schep om.

Voor een dikkere saus kun je deze eventueel binden met maizena voordat je hem bij de champignons doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen