donderdag 2 augustus 2012

Noodles met sesambief en boontjes

Deze noodles zijn simpel en toch heel smaakvol!
De komkommer heb ik een keertje op een andere manier gesneden; nu in sliertjes. En zo krijgt het wel een beetje een 'restaurant-effect' op de foto ;P.

Noodles met sesambief en boontjes
Eigen recept, 4 personen

Ingrediƫnten
- ongeveer 400 gr biefstuk
- 2 grote witte uien
- 400 gr sperziebonen (diepvries)
- 1 blikje bamboescheuten
- 2 el sesamzaad
- 3 el ketjap
-1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- zout/peper
- 2 el + 1 tl sesamolie
- 400 gr noodles

Bereidingswijze
- Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noodles.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Schil en snipper de 2 uien.
- Verhit ca. 2 el (wok)olie in een pan. Roerbak de biefstukreepjes op redelijk hoog vuur in ongeveer 3-4 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper en roer het sesamzaad erdoor. Schep het vlees uit de pan in een kom en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
- Doe de noodles in de pan met water en kook volgens de verpakking in 12-15 minuten gaar.
- Verhit opnieuw 2 el (wok)olie in de pan waar je het vlees net uit hebt gehaald en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de sperziebonen toe. Laat goed heet worden.
- Laat het blikje bamboescheuten uitlekken en voeg toe aan de groenten. Breng op smaak met de ketjap, koriander, gember- en knoflookpoeder en 1 tl sesamolie (evt. wat zout/peper).
- Voeg de biefstukreepjes toe, roer alles door elkaar en laat goed heet worden.
- Giet de noodles af en schep om met 2 el sesamolie.
- Serveer de noodles en gewokte bief en boontjes met wat komkommer(sliertjes) en kroepoek of Asian Crisps Sweet Chili. Eventueel wat atjar ketimoen en gebakken uitjes om het geheel af te maken.



Eet smakelijk!


Ps. Deze foto is gemaakt met mijn nieuwe fotocamera! Zie je verschil? :P

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen