maandag 29 april 2013

Kroningspanini

Heel Nederland is in de ban van Oranje. Morgen is de laatste koninginnedag en tevens de troonswisseling. Koningin Beatrix wordt prinses en Willem-Alexander wordt tot koning gekroond. Hoe kan ik dan achterblijven en geen oranje recepten plaatsen?
Bij deze een bijzonder (lekker) en oranje broodje die ik je kan aanraden voor morgen bij de lunch. Het is snel klaar! Vandaag eventueel nog wat missende ingrediƫnten in huis halen dus ;P.

Het is een zoet broodje, maar niet te. Eens wat anders dan de klassieke Italiaanse belegcombinatie met kaas, salami of ham, tomaat en italiaanse kruiden.

Kroningspanini
(Voor 1 persoon, eigen recept)

Ingrediƫnten:
- 1 paninibroodje (of kleine baguette)
- 2 el sinaasappelmarmelade
- 35 gr gedroogde abrikozen (± 5 stuks)
- 35 gr blanke rozijnen
- 1/4 winterpeen
- 10 gr amandelen
- snufje kaneel

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210°C graden (of de panini-grill op 230°C).
- Wel de abrikozen en rozijnen 5-10 minuten in heet water.
- Rasp de wortel en hak de amandelen grof.
- Laat de abrikozen en rozijnen uitlekken. Snijd de abrikozen in reepjes.
- Snijd het broodje open en bestrijk een zijde met de sinaasappelmarmelade.
- Verdeel vervolgens de wortel, rozijnen, reepjes abrikoos en gehakte amandelen over de jam. Bestuif licht met kaneel.
- Leg de onbelegde helft van het broodje op de belegde helft en bak de panini 7-8 minuten af in de hete oven (of in de grill, 3 minuten)


Eet smakelijk!

1 opmerking: