dinsdag 30 april 2013

Linzenspread

Dit is een recept geïnspireerd op een recept voor mungbonenpasta van Selene. Zij schrijft op haar blog stukjes over haar dagelijkse activiteiten en over hoe dingen in Nederland gaan. Want ze schrijft haar posts behalve in het Nederlands ook in het Engels en Japans. Ze heeft namelijk ook Japanse volgers omdat ze een tijdje in Japan heeft gewoond met een uitwisselingsprogramma.

Ze heeft zelf gedroogde bonen/linzen gebruikt voor dit recept. Ik nam de linzen uit een pot; lekker snel klaar en ze hoeven niet vantevoren een nachtje te weken. Natuurlijk kan je er wel voor kiezen om de gedroogde variant te gebruiken. Kook de linzen na het weken dan eerst in de pan zodat ze zacht zijn.
Als je in een creatieve bui bent kun je ook andere (je eigen favoriete) smaakmakers toevoegen aan de linzen (zelfs zoet kan!).
Deze spread is heerlijk broodbeleg en ook gezond!

Linzenspread

Ingrediënten:
- 150 gram blonde linzen (uit pot)
- 1 el Extra Vergine olijfolie
- 2 tl citroensap
- 1/2 el water
- 1-2 tl paprikapoeder
- snufje cayennepeper
- 1/2-1 tl knoflookpoeder
- flinke snuf zeezout
- snufje peper

Bereiding:
- Laat de linzen uitlekken (maar niet afspoelen).
- Doe de linzen met alle andere ingrediënten in een (kleine) blender.
- Blend tot een mooie spread. Proef en breng eventueel nog wat extra op smaak.
- Bewaar de linzenspread in een afgesloten bakje in de koelkast.

Deze oranje spread is ook perfect voor de borrelhapjes op koninginnedag! Serveer bijvoorbeeld met toastjes of stokbrood.


1 opmerking:

  1. Wat leuk dat jouw versie oranje is geworden :D
    Mooi voor koninginnedag inderdaad (^-^)

    Ik heb gister een versie gemaakt met groene linzen, een teentje knoflook, een stukje gember, olijfolie, een halve uitgeknepen citroen, basilicum, chilipoeder, sesamzaad, zeezout en peper.

    BeantwoordenVerwijderen