donderdag 11 april 2013

Review: Organic Food Bars van Taste of Nature

Bij de biologische winkel hadden ze kleine samples liggen van 'organic food bars' van het merk Taste of Nature. Als je de website bekijkt krijg je meteen een heel 'fair' gevoel. Met grote letters staat er dat al hun ingrediënten rechtstreeks uit de natuur komen, dat het allemaal zo puur mogelijk is, organisch en eerlijk.
Taste of Nature was opgericht omdat ze samen een organisatie wilden creëeren dat simpele en smaakvolle producten maakt die meer teruggeven aan de wereld dan zij neemt. Dit laatste blijkt wel uit de manier waarop ze hun producten produceren. Bij elke stap in het proces denken ze 'groen'. Ze gebruiken bijvoorbeeld groene stroom en voedselafvalresten worden door boerderijen ge-'recycled' door het als diervoer te gebruiken. Ze bewerken hun ingrediënten ook zo min mogelijk om de voedingsstoffen te behouden.
"Taste of Nature combines the need to feed people real food with the need to preserve nature. The more we give away, the more we will receive. Taste of Nature is more about why we are making this food than the food itself."

De producten van Taste of Nature zijn volledig organisch, glutenvrij, bevatten geen kunstmatige toevoegingen, dierlijke producten, suiker of zuivel. Dat maakt ze ook geschikt voor een grote groep mensen die bijvoorbeeld geen gluten of suiker mogen, of een veganistische leefstijl nastreven.

Even naar hun repen kijken dan maar?
Ik had drie verschillende smaken van de repen: Québec Cranberry Carnival, Niagara Apple Country en Brazilian Nut Fiesta.

Wat is het?
Het zijn glutenvrije repen op basis van bijvoorbeeld noten en gedroogd fruit. Bedoeld als gezonde snack tussendoor. Deze 'organic food bars' worden verpakt in porties van 40 gram.

Ingrediënten:
Québec Cranberry Carnival: pinda's, rozijnen, agavesiroop, sesamzaad, amandelen, cranberries (cranberries, appelsapconcentraat, zonnebloemolie), pompoenpitten, bruine rijststroop, volkoren bruine rijstcrisps, cranberry-smaak.
Niagara Apple Country: amandelen, havermout, agavesiroop, rozijnen, appel, bruine rijststroop, volkoren bruine rijstcrisps, kaneel.
Brazilian Nut Fiesta: rozijnen, pinda's, agave siroop, zonnebloempitten, amandelen, Braziliaanse noten, bruine rijststroop, walnoten, volkoren bruine rijstcrisps, pompoenpitten.
Alles van organische teelt, glutenvrij.

Voedingswaarde per 100 gr:


Québec Cranberry Carnival:
Energie: 450 Kcal,
Vet: 27,5g,
Koolhydraten: 47,5g,
Voedingsvezels: 7,5g,
Eiwit: 12,5g
Sodium: 0,25g
Suikers: 27,5g
Niagara Apple Country:
Energie: 375 Kcal,
Vet: 12,5g,
Koolhydraten: 62,5g,
Voedingsvezels: 7,5g,
Eiwit: 7,5g
Sodium: 0,25g
Suikers: 32,5g
Brazilian Nut Fiesta:
Energie: 475 Kcal,
Vet: 30g,
Koolhydraten: 42,5g,
Voedingsvezels: 5g,
Eiwit: 12,5g
Sodium: 0,12g
Suikers: 25g

Waar te koop?
Bij de biologische winkel. (Prijs onbekend.)

Hoe smaakt het?
Alledrie de repen zijn plakkerig als je ze aanpakt. De textuur van elke reep is anders. De Québec Cranberry reep heeft veel verschillende texturen door de noten, sesamzaad en cranberries. De smaak van deze reep is niet uitgesproken cranberry. Je proeft meer de pinda's en de sesam, behalve als je in een cranberry bijt. Je ruikt overigens wel de cranberries.
De Apple Country-reep ruikt sterk naar appel/kaneel. Deze reep heeft een mooie bruine kleur door de amandelen (en ook door de kaneel waarschijnlijk). Het is een stevige reep door de hele noten die er in zitten. Je proeft duidelijk de kaneel.
De Brazilian Nut-reep ruikt naar noten, maar je proeft vooral de rozijn. Dat is ook het hoofdingrediënt van deze reep. De Brazilian Nut is erg grof van structuur. De zonnebloempitten in de reep maken het geheel 'luchtig'.

Wat vind ik ervan?
Deze repen smaken puur. Doordat de ingrediënten voornamelijk intact zijn gelaten (dus niet fijngesneden of vermalen) proef je de diverse smaken duidelijk (en apart) en ook de verschillende texturen van de ingrediënten. Dit maakt ook dat de repen duidelijk van elkaar verschillen. Je kan het zien aan de repen; aan de kleur en de andere samenstelling van ingrediënten die je ook duidelijk in de reep kan onderscheiden. En je proeft het ook in je mond. Dit vind ik heel aantrekkelijk in deze repen.
Dat ze nogal plakkerig zijn aan je handen, daar kan ik wel overheenkomen met deze smaken. Vooral de Apple Country-reep vond ik lekker. De andere twee repen smaakten ook goed, alleen pastten de namen iets minder goed bij de repen voor mijn gevoel.
Deze repen zijn van oorsprong Canadees en duidelijk anders dan de Nederlandse Just Nuts-repen en de fruitrepen van het Duitse Allos die ik het gereviewed. Ik ben wel positief over deze repen. Ze hebben een aantrekkelijk uiterlijk, hebben een goed mondgevoel door de textuurverschillen en smaken ook lekker. Daarbij heeft de producent van deze repen een duidelijk beeld van zijn producten en aan welke eisen ze moeten voldoen. Puur en natuurlijk.
Prima als reepje tussendoor dus, is mijn conclusie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten