dinsdag 22 mei 2012

Aardbeienjam met citroen

Op dinsdag is het markt bij ons in de stad. En daar hadden we onder andere verse aardbeien van meegenomen.
We waren niet specifiek op aardbeienjacht gegaan, maar op zoek naar iets om jam van te maken. Omdat mama geleisuiker voor mij van de winkel had meegebracht.
Deze aardbeien waren eigenlijk wel prima geschikt voor jam, ze smaakten niet geweldig lekker los. Ze waren ook niet heel erg zoet.

Aardbeienjam met citroen
(Voor ongeveer 3 potten)

Ingrediƫnten
- ca. 750 gram verse aardbeien
- 375 gram geleisuiker
- 1 citroen

Bereidingswijze
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aarbeien in kleine stukjes (of pureer in een blender).
Ik heb expres wat grotere stukjes aardbeien erin gelaten en wat hele kleine aardbeitjes heel gelaten, want ik hou van stukjes in de jam! Maar je kan natuurlijk ook alle aardbeien kleinsnijden.
- Boen de citroen goed schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit.
- Doe de aardbeien met de geleisuiker, citroenrasp en citroensap in een pannetje.
- Verwarm de massa terwijl je roert, tot het hevig borrelt. Laat ongeveer 4 minuten doorkoken.
- Doe de jam in (gesteriliseerde) jampotten, vul ze tot de rand. Sluit ze af en zet de ondersteboven op een theedoek om verder af te koelen. Plak er een etiket op.
Na openen in de koelkast bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen