maandag 14 mei 2012

Witte broodjes en mueslibollen

Vandaag ook nog een poging gedaan tot broodjes bakken. En die poging was best geslaagd!
Zie de foto's:


Witte zachte broodjes, gedecoreerd met sesam- en maanzaadjes.

En ook mueslibollen. Met notenmuesli :D.

Hierbij ook het recept voor de witte broodjes. Want van de mueslibollen ben ik de verhoudingen vergeten XD... En ik heb tijdens het bakken niks opgeschreven...
Witte zachte broodjes
Eigen recept

Voor ca. 7 broodjes.

Ingrediƫnten:
- 400 gr bloem
- 1 zakje gist (7 gr)
- 2 tl suiker
- snuf zout
- 120 gr gekookte, koude, geprakte aardappel
- 20 gr boter
- 200 ml lauwwarm water
- Sesamzaad, maanzaad ter decoratie

Bereidingswijze:
1. Meng de bloem met de gist, suiker en zout in een kom. Doe de aardappel, boter en water erbij en mix met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
2. Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ingevette kom. Dek af met plasticfolie en een theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek.
3. Slag het deeg in het midden en kiep om op je werkblad. Kneed en verdeel het deeg in gelijke porties.
4. Vorm hier balletjes van en leg ze met voldoende tussenruimte op een bakplaat.
5. Bestrijk de bolletjes aan de bovenkant met wat water en strooi de sesam- of maanzaad erover. Dek weer af met folie en theedoek en laat nog 30 minuten rijzen.
6. Verwarm 10 minuten voor het einde van de rijstijd de oven voor op 200 graden Celsius.
7. Bak de broodjes goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Lekker met bijvoorbeeld cranberry/appel-jam!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen