zondag 6 mei 2012

Sinaasappel/tijm-koekjes

Met Pasen had ik spreads gemaakt, onder andere in de smaak sinaasappel/tijm. Deze was de favoriet van mijn zus (van de hartige varianten. Want van de zoete was dat de chocolade!). Maar die smaak kan ik natuurlijk ook in een koekje stoppen!


Sinaasappel/tijm-koekjes
Eigen recept
Ingrediƫnten:
- 125 gr roomboter, ongezouten
- 100 gr kristalsuiker
- snufje zout
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 tl tijm
- 1 ei
- 250 gr bloem

Bereidingswijze:
1. Doe de boter in stukjes met de suiker in een kom. Voeg het zout toe, het sinaasappelrasp (gewoon de vrucht boven de kom raspen) en de tijm. Mix tot een 'fluffy' geheel.
2. Voeg het ei toe en mix alles doorelkaar. Voeg vervolgens de bloem (in 3 keer) erbij en mix tot een samenhangend deeg.
3. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg min. 1 uur in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 175° C.
5. Kneed het deeg tot een rol met een diameter van ongeveer 4 Ć” 5 cm. Snijd er koekjes van (ca. 0,5 cm dik) en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk eventueel met een vork een patroontje in de koekjes.
6. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar in het midden van de oven tot de randjes goudbruin zijn geworden.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Dit recept geeft ca. 35 koekjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen