donderdag 31 mei 2012

De Hema-taartwedstrijd-taart

Vorig jaar had de Hema een taartwedstrijd gehouden voor een nieuwe taart in hun assortiment. (Ik had toen ook meegedaan.)
Uit alle taartinzendingen was in november een winnaar gekozen, en deze zou uiteindelijk in de Hema-winkels komen te liggen.
Die winnende taart is nu (sinds 22 mei 2012) in productie genomen.
Het was de noten-carameltaart van Laura Schreur.
"Uit zo’n 140 taarten werden de 14 lekkerste geselecteerd voor de finale. Een vakjury beoordeelde de taarten op smaak, uiterlijk, originaliteit en presentatie. Laura Schreur won met haar simpele en ambachtelijke recept.
Met haar noten karameltaart won ze een cadeaubon, een jaar lang gratis taart en eeuwige roem. Haar taart is opgenomen in het assortiment van de winkel en vanaf vandaag te koop in alle HEMA winkels met een gebakafdeling en online te bestellen."

"Ze heeft meerdere malen meegewerkt en geproefd tijdens de ontwikkeling voor de grote productie. “Hij is heerlijk. De karamelsmaak is zoals ik deze bedoeld heb en de noten zijn ook lekker. Wat bijzonder dat het allemaal gelukt is”, sprak de trotse winnares. "
Bron: Telegraaf.nl
Hij heet heel simpel 'Laura's notencarameltaart'. De korte tekst die Hema schrijft bij deze winnaar van de Hema-taartwedstrijd:
"Met verse noten en caramelvulling en met roomboter bereid. Door een vakjury gekozen als de lekkerste taart van 140 taarten die uit de ruim 400 inzendingen zijn geselecteerd. Dankzij de pure eenvoud en het ambachtelijke recept en de heerlijke smaak is de taart een traktatie."

De taart is voor een prijs van €6,- te koop in de Hema-filialen of online.

Wat ik wel jammer vind is dat de Hema het niet onder de aandacht brengt. Ik kwam het vandaag toevallig tegen, en de taart ligt al een dikke week in de winkels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten